“Tür”lerinin En İyi Örnekleri Sinepark’ta, Sinepark Pera Müzesi ve İstanbul Modern’de

Image17-21 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek 6. Sinepark’ta beş kategoriden 32 finalist ve ön değerlendirme jürisinin aklında yer eden 10 kısa film daha izleyici ile buluşuyor. 6. Sinepark’ın programında “tür”lerinin en iyileri kısaların yanı sıra dünyada ve Türkiye’de tür sinemasını masaya yatıran uluslararası panel, atölye, söyleşi ve özel gösterimler de bulunuyor.

6. Sinepark’ın Programı için lütfen tıklayınız

6. Sinepark Gösterim Bülteni için lütfen tıklayınız

“Aramalar” Pera Müzesi’nde Çarpışıyor

Sinepark Kısa Tür Filmi Festivali’nin kısa belgesellere ayrılmış kategorisi “Çarpışan Aramalara” bu sene Pera Müzesi ev sahipliği yapıyor. 18 Aralık’ta gerçekleştirilecek gösterimde yer alan beş belgesel, aradığını yakınında bulamayanlara Türkiye’nin küçük köylerinin ya da Almanya’da eski bir sinema işletmesinin kapılarını aralıyor ; hep uzaklara bakanlara da yanı başımızdan insan portreleri sunuyor.

“Korku Tüneli” Neden Boş ? Ümit Ünal İstanbul Modern’de Cevaplıyor

Bu sene “Elmalarla armutları karıştırmayan festival” sloganını kullanan Sinepark, bu ikisini ayırmanın bazen ne kadar zor olabileceğini gösterirken ayrımın kökleri ve gerekliliği kadar sınırların geçirgenliğini de tartışmaya açmayı hedefliyor. Sinepark’ın korku, aksiyon, fantastik ve bilimkurgu türündeki kurmaca kısa filmlere ayrılmış kategorisi “Korku Tüneli” bu yıl boş. Deneysel filmlere ayrılmış “Labirente” geçen filmler ve gerilimi eksik olmayan dramların bu türe ayrılmış “Alaboraya” göçüyle ortaya çıkan bu durum tartışmanın zeminini de hazırlıyor. 20 Aralık’ta ilk filmi “9” ile Sinepark’a konuk olan Ümit Ünal, “Türkiye’de Korku ve Gerilim Sineması” konulu söyleşisi ile İstanbul Modern’de sorularımızı cevaplıyor. En kısa gün 21 Aralık’ta ise kısa komedilere ayrılmış “Komikaze”, Sinepark’ın yeni bölümü “Labirent” ve dram-melodramların değişmez kategorisi “Alabora”da yarışan finalistler yine İstanbul Modern’de izleyici ile buluşuyor.

Bir filme “Hürrem Erman Özel Ödülü”nün verileceği ödül töreni ise 21 Aralık saat 18:30’da Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Oditoryumu’nda.

Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.